info@id-2.nl              +31 (0) 88 350 0600

Muziek- en Dansschool
kerkrade

Muziek- en Dansschool Kerkrade maakt onderdeel uit van HuB, het nieuwe cultuurcluster. HuB is het bruisend hart van het gerevitaliseerde stadscentrum waar de bibliotheek, Theater Kerkrade, de Muziekschool en het culturele veld samenkomen. Van onze opdrachtgever Gepla B.V. en in samenwerking met Widdershoven Architecten B.V. kregen wij het verzoek om een vloer te realiseren die aan bepaalde kwaliteitsnormen moest voldoen.

Eén van de uitdagingen was de keuze voor akoestische eigenschappen van de vloerafwerkingen, waarbij er werd gekozen voor een linoleumvloer met een extra geluidsisolerende rug. Dit hebben we gecombineerd met stoere tapijttegels die zeer makkelijk schoon te houden zijn. Daarbij moest het zowel esthetisch als in praktisch opzicht goed aansluiten bij hun ideeën.

De oplevering

Van uitdaging naar oplossing

Op de locatie waren diverse niveauverschillen en ongelijkheden in de bestaande vloeren aanwezig. ID2 projectinrichting heeft de kennis en kunde in huis om dit soort projecten vakkundig aan te pakken. De vloeren zijn door ID2 projectinrichting aangepast met een speciale ‘mortel’, waardoor de vloeren zeer geleidelijk in elkaar overlopen. Op deze manier creëerden wij een strakke ondervloer waardoor de toplaag, en daarmee de akoestische eigenschappen, optimaal tot uiting komt in de ruimtes.

“Een linoleumvloer met akoestische eigenschappen voor het bruisende hart van stadscentrum Kerkrade.”

Muziek- en Dansschool Kerkrade